torsdag 14 maj 2009

Sorg

(bild Niclas Fransson)


En en fantastisk djurmänniska har beslutat sig för att hon inte orkade med livet här med oss längre.


Det är med sorg jag läser att Bodil Granberg är borta - och ledsen och beklämd blir jag när man inser att hon förföljts och pressats av en grupp människor som bestämt sig för att knäcka henne till varje pris. Vad är det för värld vi lever i ?

Man kan ha åsikter om cirkus - men att jämföra hennes verksamhet med cirkus elefanter eller liknande är skrattretande. Om det är djurplågeri att lära hundar och andra djur konster och sedan visa upp det inför publik så lever alla som tävlar lydnad och agility farligt......
För vad är skillnaden mellan Bodils uppvisningar och ett tävlingslydnads pass ? Båda gångerna ber vi hunden att utföra konster på vår befallning...
Så vad blir nästa mål för dessa människor ? Lydnadsfolket bör kanske se upp .......




Jag tänder ett ljus för Bodil och vet att alla terriers i himlen nu har ett trevligt sällskap!

2 kommentarer:

Karolina sa...

Fast det handlar ju inte om tränandet av djur, utan om djurhållningen i sig. Djuren har hållits instängda i för små burar samt på hemmaplan bott i nedgångna, smutsiga inhägnader. Det handlar ju inte om Bodil som person, utan att hon har tagit på sig för många djur - det är nog ingen som skulle klara 150djur. Hennes djur hade det nog bra, däremot hade de haft det bättre om deras levnadsstandard var bättre - och laglig. Det borde vilken djurmänniska som helst inse.

Trimkompaniet sa...

Hade det bara handlat om djurhållningen så håller jag fullständigt med dig. Men - surfar man runt så inser man att fokus har legat på att hon har haft "cirkus". Hon har "utnyttjat" djuren för egen vinning och det ska hon straffas för.
Idag sitter det folk på olika forum och applåderar att hon är död .....
Om alla hade hållit sig på din sansade nivå så tror jag utgången hade blivit en annan.